El corrent d'aigua

View Image
Anàlisi de l'aigua
L’alumnat realitzarà observacions de l’entorn i analitzarà paràmetres físics, químics i biològics per a elaborar un informe del grau de contaminació de les aigües del riu Túria en dos trams diferents.
Materials
Càlcul del cabal
Aproximació al problema que suposa calcular el cabal d'aigua del riu.
Produccions
La velocitat
Utilització d'un mètode senzill per a calcular la velocitat de l'aigua del riu.
Grandària del llit nou
La construcció del nou llit va ser una obra gegantina, es tracta de calcular les seues dimensions i realitzar comparacions per a poder entendre la seua grandaria.
Produccions

El medi natural

View Image
Estudi de l'ecosistema
El treball d'investigació consistirà en realitzar una anàlisi del nostre entor físic amb el concepte més ample possible, és a dir, climatologia, geologia, vegetació, fauna... Tractarem, també, d' observar el paisatge. Estudiarem com s'ha anat modificant el nostre ecosistema i els possibles riscs ambientals i impactes que s'han produït.
Mural
Quaderns
Classificació de plantes
Clau dicotòmica
Biotop i Biocenosi
Es tracta d'analitzar els factors fisicoquímics (biòtop) i els éssers vius i les seues relacions (biocenosi) a l'ecosistema.
Informació més detallada d'activitats a realitzar.
Els Cinc Regnes
El Jardí del Túria
El alumnado, al desplazarse en bicicleta por el río, irá descubriendo las diversas posibilidades de realizar ejercicio físico saludable en el parque urbano. Deberá completarlo con un trabajo escrito de aquello que ha observado y/o utilizado. Para finalizar, jugaremos un partido de Voleibol.

L'Entorn social

View Image
Ruta arqueològica
Visitarem el jaciment arqueològic del Tos Pelat, en el terme municipal de Moncada. Contarem per a la visita amb el arqueòleg del jaciment Josep Maria Burriel Alberich.
        Fotos de la visista
Paisaje
Estudio del paisaje y de los entornos ambientales del río Turia.
producción de Beatriz, Sara y Rubén
producción de Sara y Hilario
producción de Jose, Borja y David
Tribunal de les aigües
A l'institut hem tingut l'honor de rebre al president del Tribunal de les aigües i alguns síndics de les séquies d'aquesta secular institució, que van explicar a l'alumnat tot allò que van preguntar. Materials
Orientació
Después de haber hecho el recorrido en bicicleta por parte del parque fluvial y del urbano, haremos la actividad de orientación: Por pequeños grupos, deberán buscar los diferentes elementos arquitectónicos que se muestran en la hoja de fotografías y ubicarlos en un mapa. Deberán orientarlo y comenzar la “carrera de orientación”.
Preguntes
Gymkana
Aprofitem que tenim un jardí vora riu per fer exercici d'una forma més divertida i impliquem als alumnes de cursos superiors en l'organització de la activitat.
Fotografies

A propòsit del riu

View Image
Crucigramas y refranes
Elaboración de pequeños crucigramas utilizando palabras del campo semántico del río.
Materials
El riu a la vida diària
L’alumnat després d’una eixides o entrevistes han de realitzar narracions o fitxes de les dades arreplegades.

Més informació:
Valencià 1r ESO
Castellano 1º Bachellerato
Léxico
De cada una de las actividades de este Projecto se extrae un vocabulario relativo al “Campo semántico fluvial”.
Los alumnos de 4t de PDC elaboran un glosario de términos donde consta la definición y la traducción de cada vocablo al inglés, francés y valenciano. Léxico
Blog
Els alumnes hauran d’escriure textos per al blog relacionats amb el riu Túria: la seua experiència personal en el riu al seu pas per Quart, experiències d’altres persones, comentaris sobre les activitats i eixides d’altres assignatures ...
Blog
Acrósticos, caligramas, ...
Acrosticos y ilustraciones de poemas con el río como temática.

Acrósticos y poemas
Sopas de letras
En estas sopas podrás encontrar palabras relacionadas con el río.
Sopas de letras